dip czosnkowo ogórkowo rzodkiewkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    1 szt
  • rzodkiewki

    10 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórka świeżego dokładnie obrać a następnie zetrzeć na grubych oczkach. Rzodkiewki umyć i zetrzeć na grubych oczkach.

Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać jogurt, majonez sól oraz pieprz czarny.

Wszystkie składniki ze sobą połączyć. Przed podaniem wstawić do lodówki na ok 30 min przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat