Dip czosnkowo- koperkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    1 kubek duży
  • koperek

    1 pęczek
  • ogórek gruntowy

    1 sztuka, duży
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat

    1,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dip czosnkowo- koperkowy foto
Jogurt przełożyć do miski. Dodać posiekany koperek. Wymieszać.
Krok 2 - Dip czosnkowo- koperkowy foto
Dodać starty na dużych oczkach ogórek.
Krok 3 - Dip czosnkowo- koperkowy foto
Rozgnieść nożem 2-3 ząbki czosnku. Obrać z łupinki i przecisnąć przez praskę do czosnku.
Krok 4 - Dip czosnkowo- koperkowy foto
Doprawić sosem tatziki. Wszystko dokładnie wymieszać. I odstawić do lodówki. Po około 1/2 godziny sos gotowy.
Krok 5 - Dip czosnkowo- koperkowy foto
Można dipa użyć np. do polania ciastka z ciasta z francuskiego z kurczakiem, przepis znajdziecie u mnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 12.02.2015 08:21
na pewno smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat