Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip czosnkowo- koperkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 1 kubek duży
koperek 1 pęczek
ogórek gruntowy 1 sztuka, duży
czosnek 2-3 ząbki
Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dip czosnkowo- koperkowy

Kroki postępowania

1
Jogurt przełożyć do miski. Dodać posiekany koperek. Wymieszać.
Krok 1 - Dip czosnkowo- koperkowy foto
2
Dodać starty na dużych oczkach ogórek.
Krok 2 - Dip czosnkowo- koperkowy foto
3
Rozgnieść nożem 2-3 ząbki czosnku. Obrać z łupinki i przecisnąć przez praskę do czosnku.
Krok 3 - Dip czosnkowo- koperkowy foto
4
Doprawić sosem tatziki. Wszystko dokładnie wymieszać. I odstawić do lodówki. Po około 1/2 godziny sos gotowy.
Krok 4 - Dip czosnkowo- koperkowy foto
5
Można dipa użyć np. do polania ciastka z ciasta z francuskiego z kurczakiem, przepis znajdziecie u mnie.
Krok 5 - Dip czosnkowo- koperkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 12.02.2015 08:21
na pewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak