Dietetyczny bigos

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 szt
  • marchew

    2 szt
  • bulion drobiowy

    2 szkl.
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • ziele angielskie

    3-4 szt
  • filet z kurczaka

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • olej

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dietetyczny bigos foto
Kapustę szatkujemy,marchewkę tniemy w talarki, wkładamy do garnka,wlewamy 2 szklanki bulionu,wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie.Gotujemy do miękkości.
Krok 2 - Dietetyczny bigos foto
Na patelni smażymy filet z kurczaka wcześniej pocięty na niewielkie kawałki i przyprawiony solą i pieprzem,usmażony dodajemy do kapusty.

Przygotowujemy zasmażkę:

Na patelni przysmażamy cebulkę na złoty kolor na małej ilości oliwy,dodajemy 1 łyżkę mąki i chwilę zarumieniamy, po czym wlewamy zasmażkę do kapusty.
Krok 3 - Dietetyczny bigos foto
Bigos doprawiamy pieprzem i solą,posypujemy pociętym świeżym koperkiem.Możemy dodać 1 łyżkę koncentratu pomidorowego ale nie jest to konieczne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat