Dietetyczne pulpety z indyka

Dietetyczne pulpety z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    1/2 kilograma
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler nać

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
  • otręby owsiane

    2 łyżki
  • kostka rosołowa Kucharek

    1 sztuka
  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • szczypior

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Dietetyczne pulpety z indyka

Marchew i pietruszką obrać, umyć oraz pokroić na talarki. Szczypior pokroić na małe kawałki. Do garnka wlać około 1,5 l wody, dodać warzywa, gdy zacznie się gotować, dodać kostkę rosołową i porwaną na kawałki nać selera.

Filet z indyka zmielić, odkrawając wcześniej wszystkie tłuste części. Dodać jajko, zmielone otręby i przyprawy, wymieszać. Formować niewielkie kuleczki i włożyć do wywaru, gotować na małym ogniu przez około 20 minut. Jeżeli trzeba po tym czasie doprawić do smaku potrawę. 

Takie dietetyczne cudo podawać razem z wywarem i warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat