Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dietetyczna zupa z kalarepki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 litr
kalarepka młoda 20 dag
włoszczyzna 30 dag
mąka 3 dag
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczna zupa z kalarepki

Sposób przygotowania:
Włoszczyznę i kalarepkę umyć, włoszczyznę ugotować w całości, a kalarepkę zetrzeć. Zalać 2 szklankami wody, ugotować, wyjąć warzywa (które można zużyć do sałatki)- zagęścić mąką, zagotować i odstawić. Następnie wlać przegotowane mleko i mieszając doprawić do smaku. Podać z osobno ugotowanymi okraszonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 14.08.2014 11:14
bardzo ciekawa zupa
wwwiolka 13.08.2014 21:59
Fajne danie.
olkaaa 13.08.2014 21:43
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak