Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dietetyczna zapiekanka z indykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 250-300 g
fasolka szparagowa 350 g
pieczarki 250 g
cebula czerwona 1 szt
oliwa łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczna zapiekanka z indykiem

Kroki postępowania

1
fasolkę szparagową gotujemy do miękkości w wodzie, odcedzamy
Krok 1 - Dietetyczna zapiekanka z indykiem foto
2
cebulę czerwoną obieramy kroimy w plastry i podsmażamy na łyżce oliwy
Krok 2 - Dietetyczna zapiekanka z indykiem foto
3
pieczarki obieramy, kroimy w plastry, dodajemy do cebuli
Krok 3 - Dietetyczna zapiekanka z indykiem foto
4
całość podpiekamy do uzyskania farszu
Krok 4 - Dietetyczna zapiekanka z indykiem foto
5
w naczyniu do zapiekanek układamy warstwowo - farsz pieczarkowy z cebulą
Krok 5 - Dietetyczna zapiekanka z indykiem foto
6
następnie warstwę mięsa mielonego z indyka
Krok 6 - Dietetyczna zapiekanka z indykiem foto
7
i całość zakańczamy fasolką szparagową (mi wyszły podwójne warstwy składników)
Krok 7 - Dietetyczna zapiekanka z indykiem foto
8
całość zapiekamy około 40 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku
Krok 8 - Dietetyczna zapiekanka z indykiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 02.04.2013 16:57
idealne zastąpienie obiadu super
mysza75 17.03.2013 12:27
uwielbiam takie dietetyczne potrawy. Świetny pomysł :-)
babajaga1969 17.03.2013 10:08
wygląda na bardzo smaczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak