Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dietetyczna rolada

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka czerstwa 2 szt.
mleko 1 szklanka
jajko 2 szt
olej 2 łyżki
seler 1 szt/ mały
papryka 2 szt/kolorowa
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
folia aluminiowa
olej do smarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczna rolada

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Bułki namoczyć w mleku i odłożyć.
Krok 1 - Dietetyczna rolada foto
2
W między czasie obrać seler, zetrzeć na tarce a paprykę posiekać blenderem. Żółtka utrzeć z olejem, połączyć z selerem, papryką i odciśniętą bułką.
Krok 2 - Dietetyczna rolada foto
3
Białka ubić na sztywno, dodać do masy, przyprawić, wymieszać i wyłożyć na folię aluminiową posmarowaną olejem.
Krok 3 - Dietetyczna rolada foto
4
Następnie zwinąć w roladę, włożyć do naczynia, zalać wrzącą wodą i gotować na wolnym ogniu około 20 minut.
Krok 4 - Dietetyczna rolada foto
5
Po ugotowaniu roladę wyjąć z naczynia, ostudzić i delikatnie odłączyć od foli. Roladę kroić w plastry, możemy ją podawać na zimno i na gorąco.
Krok 5 - Dietetyczna rolada foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak