Diabelskie jajka marynowane w białym winie.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Główne

  • jajka

    10 sztuk
  • papryczka chili

    2 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • czosnek

    4 ząbki

Zalewa

  • wino białe wytrawne

    1 szklanka
  • biały ocet winny

    1/2 szklanki
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1 łyżka
  • Owoc jałowca cały Prymat

    4 ziarna
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    5-6 ziaren
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Jajka gotujemy na twardo i obieramy za skorupek.
2. Z wina, octu, gorczycy, jałowca, soli i pieprzu zagotowujemy zalewę.
3. Cebulę kroimy w krążki.
4. Do słoika wkładamy przemiennie cebulę, jajka i czosnek. Dodajemy również papryczki chilli.
5. Całość zalewamy marynatą, słoik zakręcamy i odstawiamy do lodówki na minimum dwa dni!
Olga_SK
Jajka doskonale smakują jako samodzielna przekąska, ale sprawdzą się również jako dodatek do sałatek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 05.12.2014 07:58
jestem ciekawa jak one smakują
romanrafal 08.06.2014 09:06
bardzo ciekawy przepis,nigdy nie jadłem tak przygotowanych jajek
Kejti 01.06.2014 23:40
Ciekawe,nawet bardzo :-)
Triss 29.05.2014 10:43
nie znałam takiego przepisu.:)
Lis 28.05.2014 21:37
Ciekawe - nigdy nie jadłam tak zrobionych jajek...
mufinka79 28.05.2014 20:46
Ciekawy pomysł :)
Barbara13 28.05.2014 19:51
świetny pomysł :) muszą być smaczne
Lidzia 28.05.2014 18:11
Na pewno warto spróbować.
Wafelek2601 28.05.2014 16:52
Bardzo ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat