Diabelskie jadło

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielona marynowana słonina

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • cebula

    5 dkg
  • Kminek mielony Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • wykałaczki

    8 szt
  • ziemniaki

  • schab pieczony

    8 plastrów
  • sos chili

    2 (z czosnkiem)
  • kapusta kiszona

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w mundurkach (można użyć ziemniaków pozostałych z obiadu), studzimy, obieramy, każdego dzielimy na 4 równe części. Cebulę niezbyt drobno siekamy. Na patelnię wkładamy słoninę i wlewamy olej. Rozgrzewamy i obsmażamy ziemniaki dokładnie z każdej strony. Każdy plaster schabu smarujemy sosem chilli – czosnkowym (zużywamy na to 1 łyżkę), składamy go na pół (wzdłuż dłuższej części). Ziemniaki zdejmujemy z patelni, każdy z nich zawijamy w schab, spinamy wykałaczką. Ponownie smażymy. Usmażone ziemniaki zdejmujemy z patelni i utrzymujemy w cieple (można włożyć do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni). Na patelnię wsypujemy cebulę, smażymy ją przez 3 minuty. Dokładamy kapustę, kminek, pieprz oraz pozostały sos chilli-czosnkowy. Dokładnie mieszamy i smażymy przez 5 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata113 24.03.2011 08:06
świetny przepis
Gosia40 24.03.2011 06:07
na pewno by mi smakowało
Sylwia88 24.03.2011 00:29
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat