Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dewolaje z piersi kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka ze skórą 1 duża
musztarda odrobina
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
pieczarki 200 gram
ser gouda kilka plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Dewolaje z piersi kurczaka

Kroki postępowania

1
Pierś kroimy jak na kotlety i rozbijamy tłuczkiem. Rozkładamy każdy kotlet osobno, przyprawiamy i smarujemy musztardą. Kładziemy po plasterku sera.
Krok 1 - Dewolaje z piersi kurczaka foto
2
Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy na odrobinie oleju i solimy.
Krok 2 - Dewolaje z piersi kurczaka foto
3
Kładziemy na każdy kotlet po porcji pieczarek, składamy jak kopertę i spinamy wykałaczką. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Dewolaje z piersi kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 17.08.2012 14:56
uwielbiam dewolaje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak