Dewolaje z piersi kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś kurczaka ze skórą

    1 duża
  • musztarda

    odrobina
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • pieczarki

    200 gram
  • ser gouda

    kilka plasterków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dewolaje z piersi kurczaka foto
Pierś kroimy jak na kotlety i rozbijamy tłuczkiem. Rozkładamy każdy kotlet osobno, przyprawiamy i smarujemy musztardą. Kładziemy po plasterku sera.
Krok 2 - Dewolaje z piersi kurczaka foto
Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy na odrobinie oleju i solimy.
Krok 3 - Dewolaje z piersi kurczaka foto
Kładziemy na każdy kotlet po porcji pieczarek, składamy jak kopertę i spinamy wykałaczką. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna28 17.08.2012 14:56
uwielbiam dewolaje:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat