Dewolaje czyli roladki drobiowe po mojemu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z kurczaka

    1 podwójny,
  • serek topiony

    200 g,
  • szynka konserwowa

    kilka plastrów,
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku,
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    do smaku,

dodatkowo;

  • jajko

    2 szt,
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania,
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem , tak by nie zrobić dziur. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.
Każdy plaster smarujemy masłem, na każdy kładziemy plaster szynki konserwowej oraz kawałek serka topionego.( może być też ser żółty)
Zwijamy.
Roladki obtaczamy w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 26.06.2017 22:31
Dziękuję;)
gusia1000 26.06.2017 21:38
Pyszne są.
agnieszka214 26.06.2017 21:02
Lubię takie mięso
KORAL 26.06.2017 20:23
Pyszne, uwielbiam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat