dewo lajki z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • sól

  • pieprz

  • pieczarki

    20 dag
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    1/2 szkl
  • mleko

    1 szkl
  • olej do smażenia

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi pokroić na płaty i rozbić tłuczkiem.Przyprawić solą i pieprzem.Pieczarki i cebulę pokroić w kostke i przesmażyć.Następnie na każdy płat położyć po łyzce farszu i zawinąć.Z mąki mleka i jajka zrobić ciasto i obtoczyć w nim mięso.Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat