Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolaile z masłem czosnkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1,5 szt
kiełbasa podwawelska 1 pętko
masło 1/3 kostki
czosnek 2 ząbki
koperek 3 gałązki
pietruszka zielona 3 gałązki
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
mąka pszenna 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku

Porada

Zamiast kiełbaski można użyć szynki konserwowej.

Przepis i sposób przygotowania na: Devolaile z masłem czosnkowym

1. Piersi z kurczaka oczyścić pokroić na mniejsze kawałki (1 pierś na 3 części + filecik)
2. Kiełbasę pokroić w drobniutką kostkę.
3. Sporządzić masło czosnkowe: Miękkie masło połączyć z poszatkowaną pietruszką i koperkiem i wymieszać z wyciśniętym przez praskę czosnkiem.
4. Piersi z kurczaka rozbić, opruszyć solą i pieprzem, nałożyć pokrojoną w kostkę kiełbaskę oraz łyżeczkę masła czosnkowego.
5. Zwinąć roladki.
6. Roladki opanierować w mące, jajku i bułce tartej.
7. Roladki usmażyć na tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak