Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deserowa mozaika

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń

mleko 400 ml
żółtko jajek 1 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 1 niepełna łyżka
cukier puder 2 łyżeczki

dodatkowo

galaretka 1 granatowa
dżem truskawkowy 2 łyżki
biszkopty okrągłe 4 szt
wiórki kokosowe do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Deserowa mozaika

Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody, wylewamy na głęboki talerz i odstawiamy do zastygnięcia. 250 ml zagotowujemy, w pozostałym rozrabiamy mąkę ziemniaczaną, pszenną, cukier puder i żółtko - zalewamy gotujące mleko i gotujemy gęsty budyń. Do pucharków przekładamy dżem truskawkowy i układamy biszkopty, zalewamy budyniem. Zastygnięta galaretkę kroimy w niewielką kostkę, przekładamy na gorący budyń i wkładamy na 2 godziny do lodówki. Dekorujemy wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 17.09.2014 21:44
Bardzo dziękuję ... :)))
Czyki 17.09.2014 13:28
Ale piękny efekt uzyskałaś :)
Magda60 17.09.2014 08:15
bardzo fajny efekt
Lis 16.09.2014 21:28
Wygląda niezwykle:)
V_kuchareczka 16.09.2014 21:15
wspaniale się prezentuje
ada.la 16.09.2014 20:48
ten deserek wygląda bajecznie
gosia1988 16.09.2014 20:43
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak