Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
śmietana 30%
400 ml, -
cukier puder
2 łyżki, -
śmietan fix
2 op, -
serek mascarpone
250 g,
mus truskawkowy;
-
truskawki świeże
500 g -
cukier
4 łyżki,
Sposób przygotowania
Ubitą śmietanę połączyć z serkiem mascarpone.
Truskawki opłukać ,usunąć szypułki , pokroić lub zmiksować i podsmażyć na małym ogniu dodając cukier
Podsmażamy aż zrobi nam się mus.
Do szklanek o grubym dnie wkładamy ubitą śmietanę z serkiem ,mus truskawkowy i znowu to samo tak aby ostatnią warstwą była śmietana.
Udekorować całą truskawką.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się