Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deserek budyniowo - wiśniowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 250 gr
wiśnie w syropie 1 słoik
budyń waniliowy 1/2 opakowania
cukier 2 łyżki
śmietana 30% 200 ml
jogurt grecki 200 ml
cukier puder 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
herbatniki 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Deserek budyniowo - wiśniowy

1.
Sposób wykonania - Z wiśni odlać 3/4 szklanki soku ,sok przelać do rondelka wymieszać z budyniem i zagotować w razie potrzeby dodać cukru do smaku,połączyć delikatnie ze szklanką wiśni i wystudzić. Kremówkę ubić z 2 łyżkami cukru pudru dodając serek mascarpone, następnie połączyć z jogurtem naturalny i sokiem z cytryny.
2.
Do pucharków lub szklanek nakładamy budyń z wiśniami na przemian z masą jogurtowo - serową, Na górę nakładamy parę wiśni , polewamy gęstym sokiem wiśniowym .Do deserku dodajemy kruche maślane ciasteczko. Schładzamy w lodówce przynajmniej godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.01.2017 00:21
Dobry deser.
RenataZ-et 23.01.2017 15:18
bardzo smaczny deserek
katarzynka455 23.01.2017 14:46
Bardzo smacznie i kusząco:)))
pestka 23.01.2017 12:44
wygląda bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak