Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z granatem, galaretką i mascarpone

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 op
granat 1 szt
śmietana 30% 300 ml
cukier puder 2 łyżki
serek mascarpone 200 g
mandarynki w puszce w zalewie 1/2 puszki
grejpfrut 3 skórki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z granatem, galaretką i mascarpone

Galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki wrzątku. Wylej na płaskie naczynie i odstaw do stężenia. Stężoną galaretkę pokrój w kostkę. Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Dodaj serek mascarpone i delikatnie wymieszaj. Mandarynki odsącz z zalewy. Granat obierz z błonek. Do salaterek przygotowanych z grejpfrutów nakładaj naprzemiennie porcję kremu, galaretki oraz owoców. Deser przed podaniem schłódź w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 14.12.2014 13:21
fajny deser
Ola1young 06.12.2014 15:03
ładnie podany deser :)
Grazyna0211 05.12.2014 12:35
świetny deser
Wiktoria29 05.12.2014 09:37
prosty i pyszny
pajbek 04.12.2014 20:51
Pyszności tu widzę :-)
wioleczka83 04.12.2014 20:25
uwielbiam takie desery
monikaT83 04.12.2014 20:09
ładne i pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak