Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser z białek gotowany na parze

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 3
kasza jaglana 3 łyżki
konfitura 100 gram
cukier 1 łyżka
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
serek homogenizowany 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: deser z białek gotowany na parze

Proporcje na 4 szklanki. Białka ubić na sztywno z solą, doać cukier i alej ubijać aż cukier się rozpuści. Kaszę jaglaną zmielić w młynku do kawy na mąkę (można też zamiast jaglanej użyć mąki ryżowej). W misce delikatnie ale dokładnie wymieszać pianę z białek, proszek do pieczenia, dowolną konfiturę lub dżem, serek homogenizowany i mąkę jaglaną. Masę przelać do szklanek z duralex'u do 3/4 wysokości. Umieścić szklanki w garnku do gotowania na parze, gotować pod przykryciem 25-30 minut (prawdopodobnie można z mikrofalówce upiec je w 3 minuty, nie próbowałam). Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 11.03.2014 10:54
ciekawy pomysł !!!!!!
ONY_za_kare 01.03.2014 17:53
świetny deser!
Wafelek2601 23.08.2013 14:27
Ciekawi mnie jak smakuje
Krystyna32 23.07.2013 21:25
fajny deserek
jordi 03.06.2013 08:50
na pewno puszysty i lekki
pajbek 19.04.2013 17:49
Fajny pomysł na smaczny deserek :-)
Granita 18.04.2013 03:16
bardzo ciekawy
Mati13 02.02.2013 09:37
bardzo ciekawy przepis
ben-ka 01.02.2013 09:02
ciekawy deserek.
mirosława4 18.12.2012 18:24
ciekawy ten deserek apetycznie wygląda
fictor123 23.11.2012 08:40
zapewne smakuje tam samo dobrze jak wyglada
Katarzyna59 19.10.2012 19:51
super
Bernadeta1 18.10.2012 00:18
przepis super
czekoladka_m 13.10.2012 19:08
bardzo fajne i zdrowe;)
RenataZ-et 12.10.2012 14:24
pyszny deserek!
czarnyaniol1990 11.10.2012 14:22
ciekawy przepis mysle że wypróbuje w najbliższym czasie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak