Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser truskawkowy na waflach pszennych

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wafle ryżowe 3 szt
śmietana 18 proc 200 ml
serek mascarpone 3 łyż
mięta liście do smaku
skórka z cytryny 1 łyż
cukier puder do smaku
truskawki świeże 35 dag
sok z cytryny 3 łyżki
cukier waniliowy 16 g

Przepis i sposób przygotowania na: Deser truskawkowy na waflach pszennych

Kroki postępowania

1
Śmietanę wymieszać z serkiem mascarpone na jednolitą masę, dodać cukier waniliowy i wymieszać.
Krok 1 - Deser truskawkowy na waflach pszennych foto
2
Truskawki pokroić na mniejsze kawałki, dodać skórkę i sok z cytryny.
Krok 2 - Deser truskawkowy na waflach pszennych foto
3
Miętę posiekać wsypać do truskawek, dodać do smaku cukier puder, całość wymieszać.
Krok 3 - Deser truskawkowy na waflach pszennych foto
4
Śmietanę z serkiem wyłożyć na wafle i rozsmarować.
Krok 4 - Deser truskawkowy na waflach pszennych foto
5
Owoce wyłożyć na masę śmietanową. Od razu podawać.
Krok 5 - Deser truskawkowy na waflach pszennych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 15.04.2015 13:04
te wafle nasiąkają w kilka chwil, lepiej użyć ryżowych troszkę dłużej wytrzymają
Ola1young 15.04.2015 12:19
pycha az ślinka leci ;)
Krystyna32 15.04.2015 11:33
smaczny deser
Franciszek 15.04.2015 10:58
Pyszny deser
IZABELA29 15.04.2015 10:19
długo nie postoi, bo wafle nasiąkną masą
aginaa 15.04.2015 09:52
fajny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak