Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 opakowanie
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
TRUSKAWKI MROŻONE 200 gram
śmietanka kremowa 200 ml
zagestnik do smietany 1 opakowanie
cukier puder 1 łyżka
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: deser truskawkowy

Kroki postępowania

1
Galaretkę agrestową rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie gęstnieć rozlewamy ją do pucharków lub na półmisek.
Krok 1 - deser truskawkowy foto
2
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 300 ml wody. Rozmrożone truskawki rozdrabniamy blenderem. Gdy galaretka zacznie tężeć dodajemy 3 łyżki truskawek i dokładnie mieszamy.
Krok 2 - deser truskawkowy foto
3
Tak przygotowaną galaretkę przelewamy do pucharków na zieloną galaretkę.
Krok 3 - deser truskawkowy foto
4
Śmietanę ubijamy na sztywno z zagęstnikiem i cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy 2 łyżki truskawek i ponownie ubijamy mikserem na jednolitą masę.
Krok 4 - deser truskawkowy foto
5
Tak przygotowaną śmietanę wykładamy na galaretki. Dekorujemy truskawką i posypujemy kolorową posypką.
Krok 5 - deser truskawkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak