Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser truskawkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 400 ml
truskawki 500 g
galaretka truskawkowa 1 op
srebrne kulki
deser 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Deser truskawkowy

250 g umytych, bez szypułek truskawek miksujemy blenderem. Opakowanie Żelatynę- fix wsypujemy do mieszanki 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzącej wody, krótko miksujemy , po czym od razu dodajemy ją do zmiksowanego jogurtu naturalnego ze 100 ml cukru , łączymy wszystko mikserem na jednolitą masę, dodajemy zmiksowane truskawki, łyżką mieszamy ale nie na jednolitą masę, wlewamy do tortownicy z kominkiem, po czym odstawiamy do lodówki na ok. 1 godziny do stężenia. Pozostałe truskawki kroimy w plastry i układamy na tężejącej masie. Galaretkę truskawkową przygotowujemy z 300 ml wrzącej wody, studzimy i wylewamy na masę z truskawkami, wstawiamy do lodówki aby całość stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 16.05.2012 16:21
Wygląda prześlicznie :) No i wspaniałe połączenie !
Kamila/kami007 16.05.2012 10:06
mmmm truskawki, pycha
MagdaeM 16.05.2012 09:42
pycha
Kas2 15.05.2012 22:38
idealny na lato

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak