Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser truskawkowo-budyniowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 400 g
budyń waniliowy 1
mleko 450 ml
cukier waniliowy
cukier trzcinowy 4 łyżki
posypka czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Deser truskawkowo-budyniowy

Truskawki przesypujemy do pojemnika od blendera bądź do miseczki i posypujemy cukrem waniliowym oraz dwiema łyżeczkami cukru trzcinowego i rozdrabniamy na mus. W tym czasie gotujemy budyń wg przepisu dodając dwie łyżeczki cukru (można dodać więcej o ile lubimy słodycz). Do zimnych pucharków przekładamy budyń, a następnie mus truskawkowy. Całość posypujemy czekoladową posypką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 09.01.2013 11:32
pyszny
dagmara020 05.01.2013 10:02
wygląda pięknie:)
Betka 28.08.2012 23:13
pycha ;)
Magula 23.07.2012 09:23
Zjadłabym taki deserek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak