Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser ryżowy z borówką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto 1/2 szklanki
serek mascarpone 200 gram
sok z limetki 2 łyżki
borówka amerykańska 1/3 szklanki
konfitura z czarnej porzeczki 1/2 szklanki
mleko kokosowe 1 szklanka
cukier 2 łyżki
biszkopty okrągłe kilka sztuk

Porada

ryż najlepiej ugotować dzień wcześniej, W lecie lubię ten deser mocno schłodzony , a w czasie jesieni i zimy podaję na ciepło.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser ryżowy z borówką

Ryż przesypać do garnka dolać mleko i podgrzewać na bardzo małym ogniu, do momentu aż będzie miękki.
Schłodzić.
Do miski przełożyć serek dolać sok , cukier , dodać ryż , całość wymieszać .
Na dno szklaneczek układamy po biszkopcie ,przekładamy masę ,układamy po porcji konfitury ,ozdabiamy owocem borówki.
Podajemy lekko schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 23.09.2016 21:00
Deser dla mnie bo uwielbiam ryż
gusia1000 23.09.2016 00:39
Pyszny deser.
norweska20 22.09.2016 21:17
chętnie bym zjadła
ilka01 22.09.2016 20:50
super deser
Beatris 22.09.2016 20:00
Prosty, pyszny deserek, mniam :)
halina17 22.09.2016 19:55
Dobry deser.
benka 22.09.2016 19:30
apetyczny deser
Ewelina1991 22.09.2016 18:19
świetny deser
Bernadeta1 22.09.2016 17:36
pyszny deser
kasia.s 22.09.2016 16:59
Pyszności :)
Ania321 22.09.2016 16:09
Zjadłabym z przyjemnością :)
AZgotuj 22.09.2016 11:40
aż ślinka cieknie, pycha :)
mysza75 22.09.2016 11:26
bardzo fajny deserek
Malinka 22.09.2016 10:54
Na pewno bardzo smakował :)
mirosława4 22.09.2016 10:43
smaczny deser
Krystyna32 22.09.2016 09:44
pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak