Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser ryżowo - gruszkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rodzynki 10 dag
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
śmietana 30% 300 ml
cukier puder 1 op
gruszki w zalewie 8 ćwiartek
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Deser ryżowo - gruszkowy

Gruszki odsączyć i ułożyć na talerzu. Śmietanę ubić wraz z cukrem pudrem na puszystą masę. Ryż wymieszać ze sparzonymi rodzynkami, cynamonem oraz 2 łyżkami bitej śmietany. Ułożyć na talerzu. Na warstwę ryżową ułożyć resztę bitej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 16.08.2013 22:32
smaczny deserek
caralajna 25.07.2013 07:10
pyszny pomysł
pestka 24.02.2013 08:31
dobry pomysł
olkaaa 03.01.2013 07:51
muszę koniecznie spróbować
alaaa 24.10.2012 21:59
ciekawe połączenie
barbara11561 11.10.2012 09:26
świetny
emeslive 07.10.2012 22:05
Fajny pomysł, deser wygląda apetycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak