Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser pieguskowy banan

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 200 ml
cukier wanilinowy do smaku
banan 2 sztuki
mak 1/2 szklanki
sok z cytryny 1/4 szklanki
czekolada gorzka 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Deser pieguskowy banan

Kroki postępowania

1
Banana obrać i pokroić w plastry, ułożyć na dnie pucharków.
Gorzką czekoladę roztopić na parze z kilkoma kroplami olejku pomarańczowego. Ciepłą czekoladę wylać na banany.
Krok 1 - Deser pieguskowy banan foto
2
Śmietanę lekko ubić, pod koniec dodać sok z cytryny i cukier do smaku. Wsypać mak i wymieszać.
Krok 2 - Deser pieguskowy banan foto
3
Masę ze śmietany i maku wylać na czekoladę i banany.
Krok 3 - Deser pieguskowy banan foto
4
Wierzch polać jeszcze roztopioną gorzką czekoladą.
Krok 4 - Deser pieguskowy banan foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rysia 20.02.2014 17:51
Fajne słodkości.
slonko888 20.02.2014 11:51
zjadłabym :)
Renataj 20.02.2014 09:07
Fajny pomysł.
agnieszka131919 20.02.2014 08:32
super deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak