Przepis i sposób przygotowania na: Deser owocowy z lodami i musem z czarnej porzeczki
oto link; http://www.doradcasmaku.pl/przepis/402084/lody-porzeczkowe-z-rozami-kandyzowanymi.html
Brzoskwinie opłukać, obrać skórkę, usunąć pestkę, a brzoskwinie pokroić w kostkę. Nektarynki opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Banany obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Wszystkie owoce włożyć do miski, skropić likierem pomarańczowym i wymieszać.
Schłodzoną śmietanę 30 % ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fixem.
Mus porzeczkowy:
Porzeczki obrać, oczyścić z końcówek, opłukać, a następnie odsączyć na sicie. Przełożyć do naczynia i blenderem zmiksować z dodatkiem cukru i cukru waniliowego.
Na talerze nałożyć po 3 gałki lodu, w koło poukładać owoce, udekorować bitą śmietaną oraz musem porzeczkowym i listkami mięty.