Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser na zimno

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt grecki 2 sztuk
borówki 2 szklanka
kawa rozpuszczalna 3 łyżeczka
woda letnia 3 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczka
cukier puder 1/2 szklanka
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser na zimno

Kroki postępowania

1
Żelatynę spożywczą należy namoczyć w zimnej wodzie (1/4 szklanki wody). Żelatynę należy wymieszać dokładnie a gdy napęcznieje rozpuścić gorąca wodą(1/4 szklanki).
Krok 1 - Deser na zimno foto
2
W dalszej kolejności jogurt grecki przełożyć do wysokiego naczynia i miksować na największych obrotach, dodać cukier puder i wlać schłodzoną żelatynę i całość miksować około kilkanaście minut do uzyskania jednolitej masy.
Krok 2 - Deser na zimno foto
3
Uzyskaną masę podzieliłam na dwie równe połowy, kawę rozpuściłam w gorącej wodzie i ostudziłam w kąpieli wodnej. Tortownicę kwadratową z zaokrąglonymi bokami wysmarowałam tłuszczem i na spód wyłożyłam jasną masę do drugiej części masy dodałam ostudzoną i rozpuszczoną kawę i całość miksowałam mikserem przez 10 minut. Drugą część- kawową wyłożyłam na część jasną, na wierzch wysypałam borówki amerykańskie.
Krok 3 - Deser na zimno foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 10.07.2013 08:53
mmm super;?)
Poison1988 09.10.2012 18:36
Fajny deser :) Będę musiała wypróbować :)
Agnieszka91 09.10.2012 13:34
super deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak