Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser migdałowo-czereśniowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 300 gram
jogurt bałkański 400 ml
cukier puder 6 łyżek
biszkopty podłużne 8 sztuk
migdały w słupkach 3 łyżki
sok z połowy cytryny
czekolada gorzka do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Deser migdałowo-czereśniowy

Kroki postępowania

1
Czereśnie umyć i wypestkować.
Krok 1 - Deser migdałowo-czereśniowy foto
2
Przygotować 4 szklaneczki i do każdej z nich pokruszyć po 2 biszkopty, a potem na biszkopty położyć czereśnie.
Krok 2 - Deser migdałowo-czereśniowy foto
3
Na czereśnie wyłożyć masę jogurtową przygotowaną w następujący sposób: wycisnąć sok z cytryny i wymieszać go z cukrem pudrem, a migdałowe słupki uprażyć na suchej patelni. Jogurt wymieszać z lukrem cytrynowym i migdałami.
Krok 3 - Deser migdałowo-czereśniowy foto
4
Schłodzić deser w lodówce przez ok. 2 godziny, po tym czasie podawać posypany tartą czekoladą i udekorowany czereśnią.
Krok 4 - Deser migdałowo-czereśniowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 07.10.2013 10:49
Mmm, pyszniutki:)
Natalia1401 18.08.2013 21:11
Fajnie wygląda ;)
Katarina 18.08.2013 10:10
Uwielbiam desery podane w taki sposób
Róża1 17.08.2013 22:56
przepyszny!!!!!
aisoglam 17.08.2013 22:53
Pyszności :)
Sroczka 17.08.2013 22:43
Deser taki jak lubię. Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak