Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser malinowo-poziomkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 2 szklanki
poziomki 2 szklanki
mleko 0,5 szklanki
śmietana kremówka 0,5 szklanki
cukier 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser malinowo-poziomkowy

Szklankę malin i szklankę poziomek miksujemy i przecieramy przez sito. Mleko, śmietanę i cukier mieszamy w rondelku do rozpuszczenia się cukru. Dodajemy żelatynę i podgrzewamy na małym ogniu /nie zagotowujemy/ aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Następnie dodajemy zmiksowane owoce i mieszamy. Lekko studzimy, przekładamy do foremek i gdy całkowicie wystygnie wstawiamy do lodówki.Przed podaniem foremki na chwilkę zanurzamy w gorącej wodzie - żeby deser łatwiej wyszedł z foremki. Porcje deseru układamy na talerzyki i dekorujemy pozostałymi owocami /możemy je zmiksować i podać w formie owocowego sosu/

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak