Deser lodowy z bananem i kandyzowanym ananasem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • lody śmietankowe

    3-4 porcje
  • lody

    owocowe 3-4 porcje
  • banan

    dojrzały 3-4 szt.
  • ananas kandyzowany

    kolorowy 100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banany pokroić w plasterki i skropić obficie sokiem z cytryny lub limonki.
Kandyzowane kolorowe kawałki ananasa pokroić w mniejsze kostki.
Lody podzielić na porcje i rozłożyć do miseczek - posypać kosteczkami ananasa i obłożyć plasterkami zakwaszonych bananów.

Podawać od razu po przygotowaniu - można polać stopioną czekoladą, ajerkoniakiem czy musem owocowym albo przybrać bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
GreenMilk 11.05.2016 13:41
Smaczny deser
Babeczka35 12.04.2016 19:01
Super deserek:)
Czyki 12.04.2016 11:28
Bardzo chętnie na taki deserek przyjadę:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat