Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser lodowy z bananem i kandyzowanym ananasem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lody śmietankowe 3-4 porcje
lody owocowe 3-4 porcje
banan dojrzały 3-4 szt.
ananas kandyzowany kolorowy 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Deser lodowy z bananem i kandyzowanym ananasem

Banany pokroić w plasterki i skropić obficie sokiem z cytryny lub limonki.
Kandyzowane kolorowe kawałki ananasa pokroić w mniejsze kostki.
Lody podzielić na porcje i rozłożyć do miseczek - posypać kosteczkami ananasa i obłożyć plasterkami zakwaszonych bananów.

Podawać od razu po przygotowaniu - można polać stopioną czekoladą, ajerkoniakiem czy musem owocowym albo przybrać bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GreenMilk 11.05.2016 13:41
Smaczny deser
Babeczka35 12.04.2016 19:01
Super deserek:)
Czyki 12.04.2016 11:28
Bardzo chętnie na taki deserek przyjadę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak