Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser kasztanowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasztany jadalne 50 dag
mleczna czekolada 1/2 tabliczki
śmietana 30% 250 ml
miód 2 lyzki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 lyzeczki
sok z cytrynyKasztany podcinan

Przepis i sposób przygotowania na: deser kasztanowy

kasztany pozcinac nozem wrzucic do wrzacej wody gotowac ok 10 min. Wyjmowac pojedynczo z cieplej wody obierac z lupin i brazowej skorkizemlec zelatyne namoczyc rozpuscic. Czekolade rozpuscic polaczyc z miodem, smietanka, zelatyna, sokiem i kasztanami, przelozyc do foremek zastudzic i wyjac.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 17.12.2013 14:07
na pewno smaczny deser :)
pestka 24.04.2013 13:39
tez nie jadłam kasztanów- a ten przepis bardzo mi się podoba
fotoviderek 11.04.2013 10:00
Świetny pomysł :)
meg1984 10.04.2013 20:04
nigdy nie jadłam kasztanów, ciekawa jestem jak smakują :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak