Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jagodowy w kieliszkach

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 1 szkl.
śmietana 30% 250 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżecz.
cukier 4 łyż.
bita śmietana 4 łyż.
twaróg 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jagodowy w kieliszkach

Kroki postępowania

1
Garść jagód odkładam, a resztę miksuję blenderem z połową cukru.
Krok 1 - Deser jagodowy w kieliszkach foto
2
W misce rozcieram ser twarogowy z cukrem. Śmietanę ubijam na sztywno. Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie, odstawiam do ostudzenia. Do zmiksowanych jagód dodaję ser połączony z bitą śmietaną, wszystko dokładnie mieszam i dodaję ostudzoną żelatynę, mieszam.
Krok 2 - Deser jagodowy w kieliszkach foto
3
Do kieliszków wykładam masę jagodowo-serkową. Na wierzch układam bitą śmietanę ze sprayu, dekoruję jagodami. Od razu podaję.
Krok 3 - Deser jagodowy w kieliszkach foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 25.10.2012 12:05
pyszności jagódki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak