Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jagodowo-miętowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 800 gramów
galaretka truskawkowa 1 sztuka
galaretka niebieska 1 sztuka
galaretka jabłkowa 1 sztuka
mięta 0,5 szklanki
jagody 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jagodowo-miętowy

Liście mięty zmielić w młynku i dodać do miski z galaretką jabłkowo-miętową, rozpuścić w połowie zalecanej ilości wody. Tak samo postąpić z pozostałymi. Gdy przestygną, wmieszać w równej ilości jogurt naturalny, do szafirowej dodać jagody. Wlewać do miski warstwami lub jak podpowie wyobraźnia. Schłodzić w lodówce do stężenia. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak