Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jaglany z orzechami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 30 dag
mleko 300 ml
cukier kryształ 1 łyżka
brzoskwinia 1
woda 2 łyżki
jabłko 1 duże
orzechy włoskie 3/4 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jaglany z orzechami

Do małego garnka wsypujemy kaszę jaglaną, zalewamy ją mlekiem i odrobiną wody, gotujemy pod przykryciem, na początku często mieszając.
Gdy kasza wchłonie płyny tzn. że jest już gotowa.

Orzechy mielimy, łączymy je z łyżką cukru.

Jabłko i brzoskwinię kroimy w drobną kostkę.

Łączymy wystudzoną kaszę, orzechy oraz owoce.

Można podawać również z bitą śmietaną.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 07.03.2014 12:38
Samo zdrowie;)
erym 25.10.2013 11:15
uwielbiam kasze w kazdej postaci
malina 11.08.2013 00:27
świetny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak