Przepis i sposób przygotowania na: Deser jabłkowo-truskawkowy
Zagotowałam jeszcze raz, ściągnęłam z ognia i dodałam 40 g galaretki.
Dobrze wymieszałam i pozostawiłam do ostygnięcia.
Pozostałe 35 ml galaretki zalałam 50 ml bardzo gorącej wody, mieszałam aż do rozpuszczenia galaretki, pozostawiłam do ostygnięcia.
Schłodzoną śmietanę ubiłam na sztywno, dodałam cukier puder i miksowałam jeszcze chwilę wlewając cienkim strumieniem schłodzoną, ale nadal płynną galaretkę, aż do połączenia składników. Powstałą masę śmietankową wlałam do 6 foremek o średnicy około 7 cm i wysokości około 5 cm,schowałam do lodówki.
Kiedy całkowicie stężała nałożyłam na nią masę jabłkową i ponownie schowałam do lodówki na około 1 godzinę.
Podałam na galaretce truskawkowej własnej roboty,przybrałam orzechami włoskimi.
Smacznego :)