Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jabłkowo-ryżowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1,5 szkl
jabłka 4
migdały siekane 10 dag
cukier puder 1/4 szkl
cynamon 1 łyzeczka
białko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jabłkowo-ryżowy

Ryż gotujemy na sypko według przepisu na opakowaniu, studzimy i mieszamy z migdałami, 2 jajkami i wykładamy połowę na dno natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Jabłka obieramy, kroimy w plasterki i układamy na ryżu, oprószamy cynamonem i wykładamy resztę ryżu. 2 białka ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i wykładamy na jabłka. Pieczemy ok 30 min w 180 st. Kroimy na porcje i serwujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 09.12.2013 00:24
uwielbiam takie połączenie
Monika-twin 08.12.2013 17:05
fahny przepis
Joannasz3190 08.12.2013 15:20
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak