Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser czekoladowy z bitą śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada mleczna 25 dag
śmietana 30% 2 1/2 szklanki
jajko 2 szt
woda 1/4 szklanki
cukier puder 2 łyżeczki
owoce leśne mrożone do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Deser czekoladowy z bitą śmietaną

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Czekoladę połamać i podgrzać z wodą do całkowitego rozpuszczenia.
Krok 1 - Deser czekoladowy z bitą śmietaną foto
2
Następnie dodać rozmącone jajka i mieszać do zgęstnienia lecz nie gotować, po czym przestudzić.
Krok 2 - Deser czekoladowy z bitą śmietaną foto
3
Śmietankę ubić z cukrem na sztywno( 2 szklanki ubitej śmietanki odłożyć).
Krok 3 - Deser czekoladowy z bitą śmietaną foto
4
Resztę ubitej śmietanki połączyć z czekoladą, przelać do ozdobnych pucharków i potrzymać w zamrażalniki około godzinę. Następnie przybrać deser odłożoną ubitą śmietanką i dowolnymi owocami.
Krok 4 - Deser czekoladowy z bitą śmietaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.01.2015 09:56
pysznie ,apetycznie :-)
Aleksandra/Olcia 02.01.2015 19:40
pychotka mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak