Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser czekoladowy w wersji light

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko odtłuszczone 100 ml
kakao 1 łyżka
słodzik w pudrze 1 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
płatki owsiane 1 łyżeczka
jogurt naturalny 100 0%

Przepis i sposób przygotowania na: Deser czekoladowy w wersji light

Kroki postępowania

1
Do rondelka wlać mleko, dodać słodzik oraz kakao. Postawić na ogień i ogrzewać aż kakao się rozpuści. Zdjąć z ognia.
Krok 1 - Deser czekoladowy w wersji light foto
2
Żelatynę rozpuścić w 1,5 łyżki gorącej wody. Następnie stopniowo dodawać ją do mleka z kakao i dobrze wymieszać. Ostudzić.
Krok 2 - Deser czekoladowy w wersji light foto
3
Do zimnego mleka ( z dodatkami) dodać jogurt naturalny i dobrze połączyć ze sobą. Przelać do szklanki lub pucharka i odstawić do lodówki na około 2 godziny ( do stężenia). Płatki uprażyć na suchej i czystej patelni do zrumienienia.
Krok 3 - Deser czekoladowy w wersji light foto
4
Przed podaniem posypać deser uprażonymi płatkami. Smacznego!
Krok 4 - Deser czekoladowy w wersji light foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 03.09.2016 23:17
Warto wypróbować:)
Agata3 25.01.2014 14:14
smaczny czekoladowy deser:))
Magula 06.01.2014 06:57
takie deserki to ja lubię, smaczny i niskokaloryczny
Rycerz
Rycerz 06.01.2014 03:05
Ciekawy przepis
jasiek 05.01.2014 23:26
fajna wersja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak