Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser Biało-Czerwonych z truskawkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 1 szkl.
truskawki 250 g
cukier 1 łyż.
masło 1 łyżecz.
płatki owsiane 2 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser Biało-Czerwonych z truskawkami

Płatki owsiane wsypuję na patelnię z rozgrzanym masłem, mieszam i smażę kilka minut na niewielkim ogniu, aż płatki nabiorą ładnego, złocistego koloru i zaczną ładnie pachnieć. Truskawki myję, obieram z szypułek i garść odkładam. Pozostałe truskawki miksuję na jednolity mus. Garść odłożonych truskawek kroję w plasterki. Na dno pucharków wykładam truskawkowy mus, na to jogurt naturalny. Na wierzch wykładam plasterki truskawek i posypuję ostudzonymi, prażonymi płatkami owsianymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 09.10.2012 17:53
super
Justyna28 09.10.2012 17:45
pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak