Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser bananowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko 0,75 l
banan 2 sztuki
bita śmietana w proszku 1 opakowanie
czekolada gorzka 1 sztuka
płatki śniadaniowe do smaku
cukier puder 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser bananowy

Przygotować budyń wg przepisu na opakowaniu. Polecam dodać mniej mleka, by był gęsty. Wystudzić. Czekoladę zetrzeć na tarce, pozostawić kilka kostek do dekoracji. Śmietanę ubić wg przepisu na opakowaniu.
Układać kolejno:
Budyń, trochę czekolady, banan, płatki, mogą być mussli, bita śmietana, czekolada.Schłodzić przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 24.03.2017 18:50
oj zjadłabym
Wiesława1 24.03.2017 13:27
Pyszniutki
Renataj 24.03.2017 11:27
W sam raz do małej czarnej:)
mirosława4 24.03.2017 11:03
poproszę jeden pucharek :)
agaK. 24.03.2017 09:01
Wow, ślinka cieknie.
Krzysztof15 24.03.2017 06:11
pyszny deserek
Franciszek 24.03.2017 00:58
dobre do kawy
Bożena Matuszczyk 24.03.2017 00:19
Smakowity deserek,;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak