Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser Bananowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

banan 3 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
galaretka wiśniowa 1 szt
galaretka bananowa 1 szt
masło roślinne 25 dag
cukier puder 3/4 szkl
owoce sezonowe 25 dag
woda 4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Deser Bananowy

Galaretkę cytrynową i wiśniową rozpuścić, każdą oddzielnie w 1 szklance wody i zagotować. Obrać banany, zatrzeć na tarce jarzynowej. Masło utrzeć z cukrem do białości, dodac banany i zmiksować. Następnie masę podzielić na 2 części.
Ostudzoną galaretkę cytrynową dodac do 1 części masy i zmiksować, następnie wlać do tortownicy i schłodzic w lodówce do zgęstnienia.
Do galaretki wiśniowej dodac drugą część masy bananowej- maślanej, zmiksować całość i wlać do tortownicy na poprzednią warstwę, następnie wstawić do lodówki.
Na zestaloną mase ułożyć owoce i zalać dwoma galaretkami bananowymi, które uprzednio zostały rozpuszczone w dwóch szklankach wody i ostudzone. Wstawić do lodówki ze zesztywnienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak