Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser ananasowo-kokosowy na zimno

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka ananasowa 2 op.
czekolada biała 2 tabliczki
wiórki kokosowe 50 g
mleko kokosowe 1 puszka
ricotta 250 g
żółtko jajek 5-6 szt.
Zagęstnik ''Śnieżka'' 2 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser ananasowo-kokosowy na zimno

Galaretkę wsypać do 100ml zimnej wody, wymieszać i pozostawić do spęcznienia.
Mleko kokosowe zagrzać prawie do wrzenia, wrzucic połamaną czekoladę oraz zmielone wiórki kokosowe i mieszać, aż czekolada się rozpuści i połączy z mleczkiem.
Pozostawić do ostygnięcia.
Ostudzoną masę kokosową zmiksować z żółtkami, schłodzoną rocottą i Śnieżką do uzyskania puszystej zwartej masy.
W międzyczasie rozpuścić napęczniałą galaretkę w mikrofalówce lub kąpieli wodnej i zmiksować z masą kokosową.
Masą napełnić pucharki i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Można przybrać kawałkami ananasa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.10.2012 17:32
bardzo smaczne są desery na zimno;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak