Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser a'la Pavlova

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 250 g
śmietanka kremowa 3/4 szkl.
cukier waniliowy 2 łyżki
maliny świeże 1 szkl.
bezy 8 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser a'la Pavlova

Do miski włożyć serek mascarpone,dodać cukier waniliowy,zmiksować.Wlać dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę i dalej ubijać,aż masa zgęstnieje.Do szklaneczek pokruszyć połowę bezików,a na nie wyłożyć część kremu.Czynność powtórzyć (pokruszone bezy + krem).Na wierzch ułożyć maliny lub inne ulubione owoce,udekorować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 17.08.2013 04:32
jaki pyszny:-) , super pomysł:-)
Neetka90 05.02.2013 13:54
świetnie ci wyszedł ten deser
Wiesława1 22.01.2013 18:07
pyszny deserek
safcia 22.01.2013 15:33
fantastyczne
Gracer 22.01.2013 15:13
pycha
Cynamonka 22.01.2013 15:10
musi być pyszne!
Alex_M 22.01.2013 14:57
nie wpadlabym na to! super!
gosia56 22.01.2013 14:41
ale pycha
fotoviderek 22.01.2013 14:40
O jakie to dobre i jak dobrze wygląda :) Pycha :)
jolanta19 22.01.2013 14:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak