Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatne prażone jabłka z serkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek homogenizowany 300 g waniliowego
jabłka 5 sztuk
żurawina 2 łyżki suszonych
Cynamon mielony Prymat 2 łyżeczki
cukier brązowy 2 łyżeczki
goździki mielone 0,5 łyżeszki

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatne prażone jabłka z serkiem

Żurawinę namoczyć w gorącej przegotowanej wodzie przez 15 min.
Na patelni podsmażać jabłka ze skórką, wyciągnięte gniazda, pokrojone w kostkę (dobrze umyte) około 10 min. Dodać żurawinę z wody, cynamon, goździki, cukier brązowy. Podlać wodą z żurawiny i poczekać aż odparuje. Zdjąć z ognia.

Do miseczek nałożyć wymieszany serek, na nim ułożyć jabłka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 27.04.2013 16:41
ciekawy przepis
Magda24 19.04.2013 21:27
bardzo fajny deserek
Dorota37 19.04.2013 14:38
Pyszności deserek
adelajda 19.04.2013 10:36
fajny przepis !
eMMe 19.04.2013 10:33
baardzo smaczny deser:)
paulina2157 19.04.2013 10:31
fajne na wieczorny deser
bogusia19 19.04.2013 09:48
fajne jabłuszka
dodi 19.04.2013 09:43
super ten przepis
miki47 19.04.2013 09:39
interesujący przepis, mniam
wiola333 19.04.2013 09:28
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak