Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatne dyniowe placuszki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2% 1,5 szklanka
mąka pszenna 8 czubata łyżka
jajko 2 szt
miąższ z dyni 35 dag
olej rzepakowy
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatne dyniowe placuszki

Kroki postępowania

1
Do mleka dodajemy mąkę i jajka, dokładnie miksujemy.
Krok 1 - Delikatne dyniowe placuszki foto
2
Dynię ścieramy na tarce na grubych oczkach. Dodajemy do ciasta naleśnikowego i dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Delikatne dyniowe placuszki foto
3
Smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju średniej wielkości placuszki.
Krok 3 - Delikatne dyniowe placuszki foto
4
Odsączamy je z nadmiaru tłuszczu przy użyciu papierowych ręczników. Podajemy na ciepło, posypane cukrem pudrem. Jeśli lubicie, możecie je polać także kwaśną śmietaną lub jogurtem.
Krok 4 - Delikatne dyniowe placuszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 13.10.2012 09:35
superowe;]
Poison1988 13.10.2012 00:19
Uwielbiam takie placuszki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak