Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatna zupka brokułowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 3 szt
woda 2,5 litra
brokuł 25 dag
ziemniaki 4 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1/2 szt
seler 1/2 szt
por 1/4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
mąka 2 łyżki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatna zupka brokułowa

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i wrzucamy na wrzątek, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, oraz sól, pieprz i Kucharka.
Gotujemy do miękkości mięsa.
W międzyczasie myjemy i obieramy warzywa. Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por drobno kroimy.
Warzywa dorzucamy do zupy i gotujemy 5 minut.
Krok 1 - Delikatna zupka brokułowa foto
2
W tym czasie obieramy, myjemy i kroimy w kostkę ziemniaki.
Brokuła myjemy i dzielimy na różyczki.
Krok 2 - Delikatna zupka brokułowa foto
3
Do zupy dorzucamy ziemniaki i brokuła. Gotujemy aż będą miękkie.
Krok 3 - Delikatna zupka brokułowa foto
4
W kubku rozrabiamy mąkę z wodą na gładką masę.
Zabielamy mąką naszą zupkę. Doprawiamy jeszcze do smaku i gotujemy ok. 3 minuty. Na koniec można dorzucić troszkę posiekanego koperku.
Krok 4 - Delikatna zupka brokułowa foto
5
Zupkę podajemy na gorąco.
Krok 5 - Delikatna zupka brokułowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak