Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
430 g typ 500 -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
sól
1 szczypta -
margaryna
250 g -
cukier puder
1,5 szk -
jajko
5 szt -
przyprawy
1 łyżka pomarańczowo cytrynowa -
budyń śmietankowy
2 op -
olej rzepakowy
100 ml -
truskawki świeże
200 g -
nektarynka
1 szt
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Białka oddzielić od żółtek.
Do miski wsypać mąkę, sól, 1/2 szk cukru pudru, proszek do pieczenia, dodać żółtka i margarynę i za pomocą miksera wszystko połączyć.
Potem zagnieść ciasto i podzielić je na dwie części.
Jedną włożyć do woreczka i schować do lodówki.
Drugą wylepić blaszkę o wymiarach 22 x 29 cm wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić blaszkę do lodówki.
Blachę z ciastem i ciasto w woreczku trzymać około godziny.

Gotową wyłożyć na ciasto,


Ciasto piec 35 - 40 minut w 180 stopniach.
Upieczone ciasto wystudzić.
Komentarze (13)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (3)