Przepis i sposób przygotowania na: Dębowa sałatka
3 plastry kiełbasy szynkowej drobiowej
3 rzodkiewki
kilka paseczków pora
kilka pasków czerwonej papryki
kilka pasków żółtej papryki
2 szczypty czarnuszki
Sos :
3 łyżeczki octu ryżowego
5 łyżeczek oleju ryżowego
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
1 szczypta przyprawy ognisty smok
1 łyżeczka miodu płynnego
Składniki sosu umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać. Sałatę umyć i osuszyć w wirówce do sałaty. Plastry kiełbasy zwinąć w ruloniki i przeciąć skośnie na pół. rzodkiewki za pomocą nożyka w kształcie literki v przeciąć na dwie połówki. Sałatę ułożyć na talerzu a na nią wyłożyć wszystkie przygotowane składniki sałatki. Cała sałatkę posypać czarnuszką i polać przygotowanym sosem.