Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

de volaille z białym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser biały 150 gramów
jajko 1 sztuka
bułka tarta pikantna
olej do smażenia
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: de volaille z białym serem

Filet kroimy wzdłuż jak na kotlety, delikatnie roztłuc, posolić, popieprzyć. Ser pokruszyć, dodać sól, pieprz i zioła. Układać porcjami ser na mięsie, zawijać w ruloniki i spinać wykałaczkami. Każdy kotlet moczyć w jajku, następnie w bułce tartej i smażyć na złoty kolor. Jeśli zajdzie taka potrzeba de volaille podpiec w piekarniku. :)
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 29.04.2013 19:46
Z białym serem ? - nie próbowałam ale ciekawy pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak