Danie myśliwego.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • papryka czerwona

    2 sztuk
  • ziemniaki

    1 kg
  • kapusta biała

    30 dag
  • przecier pomidorowy

    100 gram
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • czosnek

    2 ząbek
  • pietruszka suszona

    1 łyżeczka
  • chilli

    1/2 łyżeczka
  • Kminek mielony Prymat

    1/2 łyżeczka
  • Kolendra cała Prymat

    1 łyżeczka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • ketchup

    4 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wysokiego garnka należy wlać odrobinę oleju i usmażyć na nim pół kilograma mięsa mielonego. Mięso należy doprawić solą, pieprzem i posypać łyżką stołową papryki słodkiej w proszku. Gdy mięso będzie lekko podsmażone należy dodać paprykę, którą wcześniej należy umyć, pozbyć się z niej gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Paprykę razem z mięsem dusimy ok. 7 minut. Po tym czasie dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę ziemniaki. Potrawę dusimy ok. 5 minut. Po tym czasie dodajemy poszatkowaną kapustę białą. Danie dusimy ok. 4 minut. Następnie do wysokiej miski wlewamy 700 ml przegotowanej wody, dodajemy do niej 100ml przecieru pomidorowego, 4 łyżki stołowe ketchupu pikantnego, pół łyżeczki chilli, pół łyżeczki kminku, łyżeczkę suszonej kolendry, łyżeczkę pietruszki suszonej, łyżeczkę suszonej bazylii oraz 2 ząbki czosnku, który musimy obrać ze skórki i przecisnąć przez praskę. Zawartość w misce należy dokładnie wymieszać i dodać łyżkę stołową mąki ziemniaczanej, po czy jeszcze raz wymieszać. Tak przygotowaną zalewą, należy zalać zawartość znajdującą się w garnku. Wszystko należy dokładnie ze sobą wymieszać. Dusić pod przykryciem, ok. 25 minut, aż ziemniaki staną się miękkie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maniek2 01.10.2012 12:18
super
1j1o1l1a1 31.01.2012 02:13
czemu nie:)
Wacław 24.01.2012 16:22
pyszne,lubi? takie dania
Wacław 24.01.2012 16:22
pyszne,lubi? takie dania
olkaaa 24.01.2012 08:22
ch?tnie si? przekonam jak smakuje
cooleczka 22.01.2012 19:28
fajne
Monika111 18.01.2012 21:04
Ale fajne danie :) Koniecznie muszę spróbować!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat